Uncategorized Zmajevi saveti

Zmajevi saveti

Oralna higijena kod dece predškolskog uzrasta

Redovno pranje zuba je ključni aspekt pravilnog održavanja oralne higijene i važno je da dete naučite ovoj navici od malih nogu. Ovom prilikom, navešćemo nekoliko korisnih saveta kako da naučite svoje dete da redovno pere zube:

👉 Počnite rano! Počnite da učite svoje dete o značaju oralne higijene čim mu se pojavi prvi zub! To će im pomoći da steknu dobre navike od ranog detinjstva.

👉 Dajte dobar primer! Deca često oponašaju svoje roditelje, stoga je važno da vodite računa o tome da redovno perete zube pred detetom. Ovo će im pomoći da shvate važnost pranja zuba.

👉 Neka bude zabavno! Veća je verovatnoća da će deca učestvovati u aktivnostima koje im prijaju. Pranje zuba možete učiniti zabavnijim korišćenjem četkica za zube sa njihovim omiljenim likovima iz crtaća ili pevanjem pesama tokom pranja zuba.

👉 Napravite prijatnu rutinu! Uspostavite redovnu rutinu za pranje zuba, kao što je pranje ujutru i pre spavanja. Ovo će pomoći vašem detetu da razvije naviku da pere zube u isto vreme svakog dana.

👉 Nadgledajte svoje dete! Dokle god vaše dete ne bude u stanju da samostalno pere zube, važno je da ga nadgledate dok pere kako biste bili sigurni da to radi ispravno i dovoljno dugo.

👉 Uvedite sistem nagrađivanja! Možete koristiti nagrade da ohrabrite svoje dete da redovno pere zube. Na primer, možete im dati improvizovanu nagradu ili medalju nakon što operu zube ujutru i pre spavanja. Budite kreativni, mogućnosti su neograničene.

👉 Stomatološki pregledi! Redovni stomatološki pregledi su takođe važni za oralno zdravlje vašeg deteta. Potrudite se da vaše dete ide kod zubara najmanje dva puta godišnje.

‼️ Ponovimo još jednom: redovno pranje zuba je važan aspekt oralne higijene! Počnite rano, dajte primer svom detetu, razvijte zabavnu rutinu, nadgledajte dete, nagrađujte dobre navike i redovno posećujte zubara!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

ZAVRŠEN JE KONKURS ZA UPIS DECE U DRŽAVNE VRTIĆE Šta činiti u slučaju da ste ostali bez mesta za svoje dete? Koji su naredni koraci? U kratkim crtama pojasnićemo vam

Moj gradMoj grad

Ove nedelje su naši školarci učili iz istorije o aprilskom bombardovanju Beograda 1941. godine. Ova teška tema za naše male ljude, iznedrila je pomalo neverovatan i neočekivan odgovor školaraca u