Zmajevi saveti

Oralna higijena kod dece predškolskog uzrasta

Redovno pranje zuba je ključni aspekt pravilnog održavanja oralne higijene i važno je da dete naučite ovoj navici od malih nogu. Ovom prilikom, navešćemo nekoliko korisnih saveta kako da naučite svoje dete da redovno pere zube:

👉 Počnite rano! Počnite da učite svoje dete o značaju oralne higijene čim mu se pojavi prvi zub! To će im pomoći da steknu dobre navike od ranog detinjstva.

👉 Dajte dobar primer! Deca često oponašaju svoje roditelje, stoga je važno da vodite računa o tome da redovno perete zube pred detetom. Ovo će im pomoći da shvate važnost pranja zuba.

👉 Neka bude zabavno! Veća je verovatnoća da će deca učestvovati u aktivnostima koje im prijaju. Pranje zuba možete učiniti zabavnijim korišćenjem četkica za zube sa njihovim omiljenim likovima iz crtaća ili pevanjem pesama tokom pranja zuba.

👉 Napravite prijatnu rutinu! Uspostavite redovnu rutinu za pranje zuba, kao što je pranje ujutru i pre spavanja. Ovo će pomoći vašem detetu da razvije naviku da pere zube u isto vreme svakog dana.

👉 Nadgledajte svoje dete! Dokle god vaše dete ne bude u stanju da samostalno pere zube, važno je da ga nadgledate dok pere kako biste bili sigurni da to radi ispravno i dovoljno dugo.

👉 Uvedite sistem nagrađivanja! Možete koristiti nagrade da ohrabrite svoje dete da redovno pere zube. Na primer, možete im dati improvizovanu nagradu ili medalju nakon što operu zube ujutru i pre spavanja. Budite kreativni, mogućnosti su neograničene.

👉 Stomatološki pregledi! Redovni stomatološki pregledi su takođe važni za oralno zdravlje vašeg deteta. Potrudite se da vaše dete ide kod zubara najmanje dva puta godišnje.

‼️ Ponovimo još jednom: redovno pranje zuba je važan aspekt oralne higijene! Počnite rano, dajte primer svom detetu, razvijte zabavnu rutinu, nadgledajte dete, nagrađujte dobre navike i redovno posećujte zubara!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

ZAVRŠEN JE KONKURS ZA UPIS DECE U DRŽAVNE VRTIĆE Šta činiti u slučaju da ste ostali bez mesta za svoje dete? Koji su naredni koraci? U kratkim crtama pojasnićemo vam

Kineska lepezaKineska lepeza

Danas Vam predstavljamo tradicionalnu kinesku lepezu ukrašenu likovima važnih generala Kineske narodno oslobodilačke armije, poklon od kineskih prijatelja koji su nas posetili kada su čuli da u našem boravku za

ZMAJEV SPORTSKI DANZMAJEV SPORTSKI DAN

Posle duge i neplanirane pauze od zajedničkih aktivnosti sa roditeljima zbog pandemije, u petak smo u sportskoj dvorani na Čukarici organizovali tradicionalno sportsko druženje. Naši Zmajevi su demonstrirali svoje veštine