Dušanka Tasić

Osnivač i vlasnica Studija za decu ZMAJ

Duška je pionir privatnog predškolskog obrazovanja u Beogradu i regionu. Zmaj je osnovala 1994. godine od kada se zalaže za kontinuirano unapređenje vaspitne prakse. 2008. godine Studio za decu Zmaj prerasta u predškolsku ustanovu i širi delatnost na podršku učenju, akademsko tutorstvo, obuku u prirodi i školu stranih jezika. Osnivač je i prvog udruženja privatnih vrtića Beograda kojim je predsedavala do septembra 2021. godine. Svoje iskustvo u prosveti započinje 1979. godine u Beogradu gde je radila na nekoliko učiteljskih i vaspitačkih pozicija u državnim ustanovama. Duška je diplomirala na Pedagoškoj akademiji u Beogradu 1978. godine.

Daniela Kolarević

Logoped i zamenik direktora predškolske ustanove

Na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Univerziteta u Beogradu, završila je osnovne i master studije na smeru Logopedija. Zaposlena je u Zmaju od 1999. godine. Aktivno učestvuje u radu sa decom individualno i grupno. Član je Udruženja Logopeda Srbije. Učestvovala je na mnogim domaćim i međunarodnim edukacijama, konferencijama i simpozijumima. Poseduje uverenje o završenoj obuci za primenu osnova programa “Godine uzleta”.

Suzana Milosavljević

Vaspitač u predškolskoj ustanovi

Na Učiteljskom fakultetu, Univerziteta u Beogradu, završila osnovne studije na smeru Vaspitač u predškolskim ustanovama. Posao vaspitača obavlja od 2010. godine, najpre u državnoj predškolskoj ustanovi, a zatim se priključuje timu Zmaja čiji je član punih osam godina. Tokom rada u Zmaju stekla je i licencu za rad. Kao vaspitač – mentor edukuje pripravnike koji se pripremaju za samostalno obavljanje poslova vaspitača. Učestvovala je na mnogim stručnim usavršavanjima, konferencijama i studijskim putovanjima u Srbiji i inostranstvu. Koordinator je i organizator mnogih Zmajevih projekata. Kroz međunarodni projekat “Say hello to the world” ostvarila je saradnju sa školama i vrtićima iz Hrvatske i Slovenije. Sarađuje i sa humanitarnim organizacijama na nivou grada Beograda koje se takođe bave profesionalnim radom sa decom.

Ivana Toader

Diplomirani vaspitač

Ivana je članica Zmaja punih 11 godina. Odgovorna, radna, istrajna, ambiciozna i pre svega, zaljubljenik svog posla. Govori rumunski, slovački i nemački jezik. Radeći u Zmaju, stekla je licencu za rad, a takođe obavlja ulogu vaspitača-mentora. Poseduje vaspitačku akreditaciju za realizaciju Montesori programa, NTC programa, te novih osnova programa “Godine uzleta”. U tekućoj radnoj godini, Ivana je mentor i realizator međunarodnog projekta “Say hello to the world” u saradnji sa vrtićima iz Pule i Maribora.

Marijana Apostolović

Diplomirani vaspitač

Marijana je završila Učiteljski fakultet, Univerziteta u Beogradu. Deo je Zmajevog tima pet godina, uključujući i kraće pauze zbog završetka školovanja. Neposredna, odgovorna, kreativna, vredna i ambiciozna. Učestvovala je na nekoliko važnih stručnih susreta i seminara od “Rastimo uz ples”, preko standardnih seminara i novih osnova programa “Godine uzleta”. Kroz međunardni projekat “Say Hello to the world” sarađuje u razmeni dobre prakse sa vrtićem iz Litvanije.

Omiljena je kod dece i kolega. Obožava svoj posao, a njena osnovna odlika je želja za stalnim usavršavanjem i primenom novih znanja.

Tatjana Maljković

Profesor razredne nastave, zaposlena u produženom boravku

Tatjana je članica Zmaja od 2016. godine. Zastupala je različite pozicije od vaspitača, preko saradnika za likovne programe i učiteljice. Pre Zmaja radila je kao učiteljica i nastavnica likovnog u osnovnoj školi (Glavičice, Bijeljina, BiH), a potom kao ikonopisac u kompaniji Zindros (Meteori, Grčka). Ima završen seminar o NTC sistemu učenja pod vođstvom Dr Ranka Rajovića. 

Diplomirala je kao profesor razredne nastave i likovne kulture za osnovnu školu na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini i poseduje zvanje diplomiranog ikonopisca umetničke škole „Odigitrija“ u Bijeljini. Iza nje se nalazi više kolektivnih izložbi iz opusa ikonografije.

Uživa u igri, učenju i kreativnom radu sa školarcima u Zmaju. Podržava razvoj individualnosti i maštovitosti u radu.

Nikola Cobor

Saradnik za fizičko vaspitanje i fizioterapeut, operativni direktor školice sporta

Nikola je član našeg tima već duže od tri godine. Diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Univerziteta u Beogradu. Omiljen kod dece, najpre zbog posvećenosti u radu, ali i zbog originalnosti i kreativnosti u osmišljavanju grupnih i pojedinačnih programa i igara. Organizuje i sprovodi nastavu fizičkog vaspitanja u vrtiću, kao i periodične zajedničke sportske aktivnosti sa roditeljima.

Vera Aleksandrovski

Medicinska sestra – vaspitač

Vera je završila srednju medicinsku školu “Beograd”, na smeru medicinska sestra-vaspitač. Poseduje dugogodišnje radno iskustvo, a deo Zmajevog tima je postala u oktobru 2017. godine. Ima završen seminar o NTC sistemu učenja pod vođstvom Dr Ranka Rajovića. 

Vera je veliki profesionalac. Vredna, odgovorna i komunikativna osoba, uvek zainteresovana za timski rad. Uživa u igri i kreativnom radu sa decom jaslenog uzrasta.

Ljubica Tasić Kenedi

Savetnica

Ljubica je aktivna članica Zmaja od 2006. godine, na različitim poslovima uključujući glavnog vaspitača, poziciju koordinatorke za prateće programe, asistenta direktora i članice tima za razvoj kurikuluma. Nekoliko godina radila je u Internacionalnoj školi u Beogradu gde je vodila program Eko-škole u saradnji sa Tetra Pakom i Ministarstvom za zaštitu životne sredine Republike Srbije. 2015. godine zajedno sa dr Ivanom Pricom i Dušankom Tasić otvara produženi boravak za školarce – Studio za decu Zmaj 2. Ljubica je diplomirala sa master zvanjem na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Dalje školovanje nastavlja na Univerzitetu Singidunum na kojem studira propedevtiku (Odsek za psihologiju).

Katažina Mariola Petrović

Šef kuhinje

Kaća je članica Zmaja od 2015. godine na poziciji šefa kuhinje. Poseduje HACCP sertifikat i pored kuvanja zadužena je za superviziju i higijensku inspekciju. Kao školovani kuvar, Kaća prilagođava ishranu razvojnim potrebama dece, a u skladu sa preporukama saradnika nutricionista. Veruje u značaj balansirane ishrane, organskih proizvoda i zdravih nutritivnih navika. Centralni stil njenog kuvanja je fuzija poljske i srpske kuhinje, mada je Kaća uvek otvorena za nove ideje i eksperimente, pa često iznenadi sa novim receptima. Njeno prepoznatljivo jelo koje Zmajevi školarci sa nestrpljenjem čekaju je integralna pogača sa semenkama, koja se na meniju nađe makar jednom mesečno.

Nataša Martinec

Spremačica

Nataša je članica Zmaja već pet godina. Pre angažmana u našem vrtiću radila je u privatnom vrtiću kao pomoćni vaspitač 10 godina.
Vredna, odgovorna, vesela i neposredna u komunikaciji sa decom, koleginicama i roditeljima. Poseduje neophodne sertifikate za rad.

Gordana Maletić

Kuvarica

Članica je Zmaja od 2019. godine. Vredna, odgovorna, stručna i izuzetno posvećena radu i ulozi koju obavlja u vrtiću. Neposredno sarađuje sa našim saradnikom nutricionistom na osmišljavanju i realizaciji dnevnih i nedeljnih menija.

Snežana Petrovski

Organizator tehničkog kadra vrtića

“Baka Nena”, kako je odmilja zovu deca i roditelji Zmaja, sa nama je skoro deset godina. “Tetkica” za sve, spoljni saradnik, organizator rada tehničkog kadra predškolske ustanove. Spremna da uskoči gdegod i kadgod je potrebna pomoć. Ekonomista po struci i ponosna baka četvoro unučadi.