Predškolska ustanova »Studio za decu ZMAJ« nalazi se u Profesorskoj koloniji, mirnom porodičnom kraju u širem centru Beograda. Funkcionalni objekat od 370 m2 podeljen je na celine koje su prilagođene potrebama različitih uzrasnih grupa:  jaslena grupa (1-2,5 godine), mlađa srednja grupa (2,5-4 godine), starija srednja grupa (4-5,5 godina), predškolska grupa (5,5 godina). Osnovna karakteristika našeg vrtića po kojoj smo prepoznatljivi skoro tri decenije našeg postojanja je RAD U MALIM GRUPAMA. Praksa je pokazala da rad u malim grupama garantuje bolju pripremu dece za izazove školskog obrazovanja, zbog stečenih veština učenja, izgrađenog samopouzdanja i razvijene asertivne komunikacije. Obrazovni program našeg vrtića, koji uključuje i autentični program pripreme predškolaca za polazak u školu, akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U realizaciji programa učestvuje tim sastavljen od profesionalnih vaspitača, logopeda, profesora stranih jezika, saradnika za fizičku kulturu, fizioterapeuta, medicinske sestre i nutricioniste. Osim programskih aktivnosti koje se obavljaju u samom vrtiću, Studio za decu ZMAJ nudi i niz sadržaja osmišljenih u saradnji sa spoljnim saradnicima. Zajedno sa sportskim centrom »Dinamik« organizujemo školu plivanja za decu mlađe srednje, starije srednje i predškolske grupe. Redovno posećujemo pozorišta i kulturne manifestacije u gradu, a neretko organizujemo predstave i koncerte u našim prostorijama. Organizujemo zimske i letnje višednevne rekreativne nastave, kao i česte jednodnevne izlete. Na kraju svake školske godine organizujemo završnu priredbu za odlazeću generaciju predškolaca.

Godinama unazad Studio za decu ZMAJ učestvuje u međunarodnom projektu “Mahnimo svetu” – “Say hello to the world” sa nekoliko uglednih predškolskih ustanova iz regiona (Maribor, Radeče – Slovenija, Pula – Hrvatska), a više od jedne decenije traje saradnja sa AIESEC (Globalna platforma za međunarodnu praksu i volontersku razmenu – https://aiesec.org).

Posebno ističemo da osim prostorija za boravak dece i realizaciju obrazovnog programa, vrtić poseduje i AKREDITOVANU KUHINJU koja funkcioniše po HACCP standardu. Konceptualizaciju dnevnih i nedeljnih menija sprovodimo u tesnoj saradnji sa nutricionistom. Izlazimo u susret i roditeljima čija deca imaju propisane restrikcije u ishrani, jer smo u mogućnosti da realizujemo i zasebne režime ishrane.